U mag met een StowBox 800 kg vervoeren. Dit is erg veel en ruim voldoende voor een inboedel van 13 m3. Toch kan het zijn dat uw inboedel zwaarder is. Denk aan diverse gedemonteerde kasten, een uitgebreide boekenverzameling, grote porceleinsets, bovengemiddeld veel witgoed, etc.
Wij hebben een nauwkeurige inboedelcalculator die zowel volume als gewicht berekent. Soms heeft u qua volume genoeg aan één StowBox, maar komt u niet uit met het gewicht. U kunt dan eventueel een tweede StowBox huren.
Mocht u tijdens de verhuizing toch per ongeluk meer in hebben geladen dan vooraf is berekend, dan kunt u hier onderweg een bekeuring voor krijgen. Omdat wij hier geen invloed op kunnen uitoefenen, is dit uw eigen verantwoordelijkheid, dus maak altijd één persoon verantwoordelijk voor het bijhouden van dit laadgewicht tijdens de verhuizing.

Op het technische vlak zult u merken dat de te zwaar beladen StowMover (het speciale chassis om de lichtgewicht StowBox te kunnen vervoeren) agressief zal ‘meeremmen’ tijdens het remmen onderweg. Dit is een veiligheidsmaatregel om te zorgen dat ook lichtere auto’s alsnog veilig hun bestemming bereiken.

Mocht u met een te zwaar beladen StowBox bij de opslagruimte arriveren, dan zal dat door onze weegmethodes snel aan het licht komen. U heeft dan meerdere oplossingen:
– De zwaarste goederen dienen te worden uitgeladen.
– De StowBox moet verplicht op de begane grond worden geplaatst. Door het hoge gewicht is deze namelijk niet te stapelen, omdat het hefvermogen van een heftruck flink afneemt vanaf een bepaalde
hoogte. Opslag op de begane grond gaat wel op basis van beschikbaarheid en kent een toeslag. Dit vindt u in onze prijslijst.
– Er wordt per direct € 50,- in rekening gebracht als onderhoudsbijdrage voor de aanhanger. Dit is een reservering voor de banden, as, rubbers, koppeling en frame. De aanhanger heeft op dit
soort ritten een buitengewone slijtage te verduren.
– U kunt niet meer met dezelfde lading bij ons wegrijden, want wij kunnen niet de verantwoordelijkheid dragen om een klant te laten vertrekken met een te zware StowBox.

Hoe dan ook zult u dus de goederen niet in een keer kunnen verplaatsen, of andere vervoermiddelen moeten inschakelen.