U mag met een StowBox 800KG vervoeren. Dit is erg veel en ruim voldoende voor een inboedel van 13 m3. Toch kan het zijn dat uw goederen zwaarder zijn. Denk aan veel gedemonteerde kasten, veel boeken, verzamelingen, grote porceleinsets, bovengemiddeld veel witgoed, etc.
Wij hebben een nauwkeurige inboedelcalculator die zowel volume als gewicht berekent. Soms heeft u qua volume genoeg aan één StowBox, maar komt u niet uit met het gewicht. U kunt dan een tweede StowBox huren, of besluiten uw zwaarste goederen apart op te slaan in onze Nostalgische Hal.
Mocht u tijdens de verhuizing toch per ongeluk meer in hebben geladen dan vooraf is berekend, dan kunt u hier onderweg een bekeuring voor krijgen. Omdat wij hier geen invloed op kunnen uitoefenen, is dit uw eigen verantwoordelijkheid, dus maak altijd één persoon verantwoordelijk voor het bijhouden van dit laadgewicht tijdens de verhuizing.

Op het technische vlak zult u merken dat de te zwaar beladen StowMover (het speciale chassis om de lichtgewicht StowBox te kunnen vervoeren) agressief zal ‘meeremmen’ tijdens het remmen onderweg. Dit is een veiligheidsmaatregel om te zorgen dat ook lichtere auto’s alsnog veilig hun bestemming bereiken.
Mocht u met een te zwaar beladen StowBox bij de opslagruimte arriveren, dan zal dit snel worden geconstateerd middels onze weegmethoden. U heeft dan meerdere oplossingen:
– De zwaarste goederen dienen te worden uitgeladen.
– De StowBox moet verplicht op de begane grond worden geplaatst. Door het hoge gewicht is deze nl. niet te stapelen, omdat het hefvermogen van een heftruck flink afneemt vanaf een bepaalde hoogte. Opslag op de begane grond gaat wel op basis van beschikbaarheid en heeft een toeslag. Dit vindt u in onze prijslijst.
– Er wordt per direct € 50,- in rekening gebracht als onderhoudsbijdrage voor de aanhanger. Dit is een reservering voor de banden, as, rubbers, koppeling en frame. De aanhanger heeft op dit soort ritten een buitengewone slijtage te verduren.
– U kunt niet meer met deze inhoud bij ons vertrekken, want wij kunnen niet de verantwoordelijkheid dragen om een klant hier te laten vertrekken met een te zware StowBox. Hoe dan ook zult u dus de goederen in meerdere malen, of via meerdere vervoermiddelen moeten verplaatsen.