Tuinmeubeltrends zomer 2019

De zomer is op komst en dus wordt het tijd om de tuinmeubels weer buiten te zetten, kussens erin, BBQ er naast, wat leuke decoratie op je tuintafel en je bent klaar voor lange, zwoele zomeravonden. De tuin is anno nu steeds meer een verlengstuk van ons huis. Wie wil er nu niet met vrienden en familie genieten van een gezellig plekje in de zon? Wil je er helemaal hip bij zitten deze zomer? Dan is dit het moment om te bekijken wat je wilt. Zo heb je optimaal profijt van je tuinset en kun je er meteen gebruik van maken. Benieuwd naar de nieuwste trends? Lees dan vooral de tuinmeubeltrends 2019 hieronder en kies de trend die bij je past.

tuintrends

Rotan Vlechtwerk & boomstam meubels

De rotan meubels met vlechtwerk zijn er met patronen in prachtige kleurcombinaties. Ook als je meer van de natuurtinten bent zijn hier pareltjes van te vinden. Deze meubels passen perfect in een tuin waar rust en warmte centraal staan. Let er wel op dat je kiest voor meubels die echt stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Je wilt er natuurlijk niet halverwege de zomer doorheen zakken! Heb je kleine kinderen of katten en vind je de vlechtwerk meubels daarom iets te kwetsbaar? Kies dan voor bijvoorbeeld een boomstam tafel of bank. Die zijn wat minder kwetsbaar. Zo weet je zeker dat je er de komende jaren van kan genieten.

Teak & Aluminium

Ben je meer van het strak en modern? Dan past deze tuinmeubeltrend ongetwijfeld goed bij jou. Een teakhouten tafelblad met robuuste aluminium poten past perfect in een moderne tuin. Hou je van echt strak en modern? Kies dan voor een aluminium tuinset. Deze zijn makkelijk in onderhoud en zijn met een paar mooie kussens heel sfeervol.

Kunststof

Nee, natuurlijk bedoelen we niet de oude kunststof standenstoel zoals we die allemaal wel van vroeger kennen (inclusief bijpassende tafel en kleedje met klemmetje erop). Er zijn tegenwoordig hele mooi kunstof sets, die bij lange na niet lijken op die suffe set van vroeger. Kunststof stoelen zijn vaak stapelbaar en dat is dan weer handig als je tuin niet heel groot is.

Ga proef zitten

Ben je er uit wat je wilt? Ga dan eens naar de winkel, bijvoorbeeld deze, om proef te zitten. Het is met tuinmeubels net als met een tafel of stoel die je binnen gebruikt: het moet natuurlijk wel comfortabel zitten! Kun je toch geen afscheid nemen van je oude set of wil je hem kunnen afwisselen met je nieuwe spulletjes? Denk er dan eens over om hem op te slaan in je eigen opslagbox.