Deventer: (0570) 629 231 - Duiven: (026) 66 90 212 [email protected]

Tips om de ruimte in je studentenkamer optimaal te benutten

De handtekeningen onder je diploma’s zijn nog maar net opgedroogd of de zoektocht naar een geschikte studentenkamer in de studiestad van jouw keuze kan beginnen. Vandaag de dag mag je blij zijn als je überhaupt aan een kamer kan vinden die betaalbaar is en waarbij je ook nog een beetje leuke huisgenoten hebt. Eisen stellen over afmetingen en huurprijs kun je dan meestal niet meer.
Omdat de meeste studentenkamers niet groot zijn, geven we je hieronder een aantal tips om de ruimte in je studentenkamer optimaal te benutten.

 

studentenkamer

Keuze van je meubels

Een tweepersoonsbed, een lekkere loungebank en ruime eettafel zijn super fijn natuurlijk, maar als je een kleine kamer hebt kun je ook zonder over een fantastisch ruimtelijk inzicht te beschikken, bedenken dat dit niet gaat passen. Maak daarom slimme keuzes bij het kiezen van je meubels. Kies bijvoorbeeld voor een bed met lades eronder. Met een paar fijne kussens kun je het overdag gebruiken als bank. Een bedbank of hoogslaper kunnen ook een goede optie zijn. Onder de laatste kun je ook nog een bureau/tafeltje kwijt.

Room divider of kastenwand

In oudere huizen vind je nog wel eens inbouwkasten. Maak er gebruik van! Haal bijvoorbeeld de deur eruit en maak er een bureaublad in. Laat de planken er boven zitten om spullen in op te bergen. Heb je een iets ruimere kamer? Gebruik een room divider. Bijvoorbeeld deze. Ideaal om veel in op te bergen en je hebt zo toch een goede verdeling tussen slapen en studeren.

Houd het opgeruimd

OK…. we begrijpen dat dit waarschijnlijk niet de meest populaire tip is die we je kunnen geven, maar helaas is ie wel waar…. Hoe meer spullen je opruimt in een kast of lades onder je bed, hoe leger en ruimtelijker je kamer is. Heb echt meer spullen die je nu eenmaal echt nodig hebt? Overweeg dan eens externe opslagruimte. Opslagformules zijn er in verschillende vormen en dit hoeft niet duur te zijn. Zo heb je ruimte in je kamer en hoef je geen concessies te doen.

Zo zie je maar, je hoeft niet gestudeerd te hebben om toch wat van je kamer te maken.