Rijdt er binnenkort een opslagruimte robot in Deventer rond?

Opslagruimte faciliteiten en de komst van de robot deel 1:

In Frankrijk zat een aanbieder van opslagruimte met een probleem. Zijn vestiging was te klein om de kosten van een manager te kunnen betalen waarop hij besloot de vestiging op afstand te bedienen, dus ging hij opslagruimte aanbieden zonder personeel.

Echter vergt het beheren van een opslagruimte vestiging op afstand regelmatige bezoeken en dagelijkse taken, zoals het controleren van de hygiëne en de veiligheid.

De aanbieder van opslagruimte bedacht een goede oplossing. Het inzetten van een eigen opslagruimte robot.

Vandaag de dag worden dergelijke robots al gebruikt door verschillende aanbieders van opslagruimte in Frankrijk en Zwitserland. Ook Nederland staat gepland. De robots komen eraan!

Een robot kan een klant die opslagruimte wil huren verbinden met een medewerker op afstand die de robot verschillende opdrachten kan geven. Bijvoorbeeld de klant naar een geschikte opslagruimte begeleiden, zodat deze door de klant kan worden bekeken. Ondertussen blijft de medewerker op afstand middels videobellen meekijken en kunnen er vragen van de klant worden beantwoord. Als de klant overtuigd is en de opslagruimte wil huren, kan de huurovereenkomst op het digitale scherm van de robot worden getekend. Ook kunnen dagelijkse controles van hygiëne en veiligheid door de robot worden uitgevoerd. Bij problemen kan de menselijke hand in de vorm van de aanbieder van de opslagruimte direct worden opgeroepen.

Bijkomend voordeel van de robot is dat deze een moderne uitstraling aan het imago van de aanbieder van opslagruimte geeft aldus de ontwikkelaar.

Salland Storage heeft op dit moment nog geen plannen voor inzet van de opslagruimte robot in Deventer. Onze collega Sonja vindt het contact met onze klanten te mooi om op te geven. “Iedere klant heeft zijn eigen verhaal. Ik wil de verhalen graag horen en waar ik kan het opslagruimte traject voor de klant zo makkelijk mogelijk maken” aldus Sonja.

De opslagruimte robot zal voorlopig dus nog niet in Deventer rondrijden.

Toch benieuwd hoe de opslagruimte robot zijn werk doet? Bekijk dan dit filmpje.