Verkopen op Koningsdag: wat is de beste tactiek?

Onlangs bleek uit een peiling van het ING Economisch bureau onder bijna 20.000 deelnemers dat een groot deel van de mensen vindt dat ze teveel spullen hebben. Uit dit onderzoek blijkt ook dat veel spullen hebben ons eigenlijk helemaal niet zo gelukkig maakt en al helemaal niet als we het allemaal om ons heen verzamelen. Heb jij ook teveel spullen in je huis en wil je daar graag van af, maar vind je weggooien zonde? Gelukkig is het bijna Koningsdag! De ideale dag om van je overvloed aan spullen af te komen en er ook nog wat mee te verdienen! Maar hoe pak je dat het beste aan? We vertellen het je in deze blog!

Koningsdag

Kies de juiste plek

Hoe beter je plekje, hoe meer mensen je bereikt. Dat klinkt misschien makkelijk, maar je bent zeker niet de enige die graag zijn spullen wil verkopen, dus zorg ervoor dat je je plekje op tijd confisqueert door het af te bakenen (als dit mag). Als dit niet is toegestaan zorg dan dat je er vroeg bij bent. Om 6 uur op de locatie zijn is dan geen slecht idee. Uiteraard kun je ook een tentje en een slaapzak meenemen en lekker op je plekje overnachten. Dan heb je meteen een goede voorbereiding op Koningsnacht.

Afdingen

Wees voorbereid op afdingen. De vrijmarkt is ook voor kopers de ideale plek om goedkoop dat ene, antieke tafeltje te kopen. Zorg dus dat je weet wat je minimaal voor een product wilt hebben zodat je niet overrompeld wordt door slimme onderhandelaars.

Gebruik een tafel

Op de grond vallen spullen nu eenmaal minder op dan wanneer je ze op een tafel uitstalt. langslopers kunnen ze makkelijker bekijken en desnoods ook even aanraken als ze willen. Zo zorg je gelijk voor meer aandacht voor jouw spulletjes. Als je je spullen op tafel legt gebruik dan een mooi opvallend kleed onder je spulletjes. Wedden dat het er meteen een stuk aantrekkelijker uitziet voor alle mensen die straks langs jouw tafel lopen?

Kijk wat de concurrentie doet

Raak je jouw spulletjes maar niet kwijt? Loop eens een rondje langs andere verkopers en bekijk wat zij voor vraagprijs hanteren. Als jouw buurman voor zijn puzzels van 1000 stukjes € 1,50 vraagt en jij € 5,- dan weet je wel waar de meeste kopers voor zullen kiezen. Zo kun je altijd je prijzen nog bijstellen. Dat geldt natuurlijk ook andersom.

Wil je er zeker van zijn dat je niks meer mee terug hoeft te nemen aan het einde van de dag? Verkoop het dan voor een spotprijsje. Je wordt er niet rijk van, maar je bent er wel van af en maakt er ook een ander nog eens gelukkig mee… En het is goedkoper dan het naar de gemeentelijke stort brengen.

Betrek je kinderen erbij

Voor veel ouders zal het bekend in de oren klinken. Al dat speelgoed dat ons kroost heeft! Betrek je kinderen erbij en laat ze het speelgoed waar ze te groot voor zijn verkopen. Zo leren ze meteen om op te ruimen (welke ouder wil dat nou niet!), maar ook om een goede prijs te bepalen en te bedenken wat ze vervolgens met de opbrengst kunnen doen.

Maak het gezellig!

Koningsdag is toch vooral een feestje. Hou het daarom gezellig! Ook als de regen met bakken naar beneden komt of het plekje dat je wilde hebben toch net voor je neus wordt ingepikt. Als je ondanks al je inspanningen toch met je spullen blijft zitten dan kun je natuurlijk altijd, al dan niet tot de volgende Koningsdag je spullen opslaan bij Salland Storage! Zo wordt je huis toch een stukje leger.