Januari – 3 tips om terug te gaan naar het normale leven

Na de feestmaand december is januari de maand van het oppakken van het normale leven. Na al het moois van december snakken de meesten van ons naar rust en regelmaat. De weegschaal is vaak iets te ver doorgeschoten door al dat lekkers en je kunt geen Kerst- of Sinterklaas liedjes meer horen. Misschien heb je je wel voorgenomen om het dit jaar wat rustiger aan te doen, je agenda eens niet zo vol te proppen, wat meer tijd vrij te maken voor je gezin of je vrienden. Rust in alle opzichten.

Leuk idee, maar in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Rust in je hoofd krijg je nu eenmaal niet als je allerlei prikkels om je heen hebt. Daarom geven we je hieronder een paar tips om het nieuwe jaar goed te beginnen.

21 januari blue

#1 Weg met de kerstspullen

Als je dan toch je agenda wat leger hebt gemaakt, gebruik die tijd dan om je Kerstboom en bijbehorende versiering weg te halen. Breng hem naar de vliering of huur een opslagruimte. Dit kan bij ons op de Duurstedeweg in Deventer, maar vanaf 2019 ook middels mini opslag in de wijk. De komende 45 weken heb je die kerstboom niet meer nodig. Heb je een echte boom? De jeugd maak je er vast blij mee als je hem tijdig aan de kant van de weg legt, maar uiteraard kan je hem ook een mooi plaatsje in je tuin geven.

#2 Zet nieuwe planten neer

Naast dat het leuke decoratie is, biedt een aantal planten in huis ook andere voordelen. Zo vergroot het je concentratie en je geheugen. Geen excuses meer als je dus je sleutels weer eens kwijt bent.

#3 Boek je zomervakantie

De meest deprimerende dag in het jaar valt niet voor niets halverwege januari. De dagen zijn nog donker en koud en bij een hoop mensen zijn de goede voornemens al verloren gegaan. Tijd voor wat positieve energie dus. Oriënteer je bijvoorbeeld op leuke vakantiebestemmingen of reizen die je dit jaar wilt maken. Bij de gedachte aan dat strandbedje in de zon voel je je meteen een stuk beter toch?!

Wat je ook doet, zorg dat je je er prettig bij voelt, dan staat niets je meer in de weg om van 2019 een fantastisch nieuw jaar te maken!