Je huis verkoopklaar maken

6 Oktober is de NVM Openhuizendag. Deze dag is inmiddels een begrip en het trekt veel potentiële kopers. Hét moment dus om te zorgen dat je huis er piekfijn uitziet. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Door ons intensieve contact met veel makelaars en hun stylistes kunnen we een leuk overzicht maken hoe je je huis verkoopklaar maakt.

Huizenkopers bepalen een groot deel van hun keuze op gevoel. Het is dus belangrijk dat je huis een fijn gevoel oproept. Het spreekt voor zich dat je huis schoon moet zijn. Dit begint al vóór de voordeur. Verder: less is more, maar te weinig is ook weer niet de bedoeling. Zorg er dus voor dat je huis er bewoond uitziet, maar vooral niet uitgewoond.

De grootste winst is vaak direct te maken bij de kapstok. Het leeuwendeel van de jassen eruit, evenals de rest van de spullen in de gang. Bewoners zijn hieraan gewend, maar een gang kan onnodig krap lijken bij binnenkomst. Helemaal als hier ook nog kinderwagens staan.

Teveel troepjes geeft een rommelig beeld. Beperk de hoeveelheid speelgoed tot een minimum en leg losse spulletjes zoveel mogelijk uit het zicht. Voor alle accessoires geldt; alles kleiner dan een voetbal moet weg. Dit stoort op de te maken foto’s. Doe alles in een verhuisdoos en bewaar dit tot de volgende woning.

Kopers willen een zo goed mogelijk beeld van de ruimte en het vloeroppervlak hebben. Haal dus eventueel je vloerkleden en die grote eiken kast eruit, maar laat wel genoeg meubels in je huis staan zodat een potentiële koper de ruimte juist kan inschatten met zijn eigen meubels erin. Donker hout is krap. Heb je luxaflex of vitrage? Doe ze open of haal ze helemaal weg.

Zorg voor veel licht in huis, dit geeft een ruimtelijk effect. Plaats een mooie veldboeket (helemaal 2018) op tafel en bak eventueel een taart. Er zijn maar weinig mensen die niet vallen voor de huiselijke geur van een versgebakken appeltaart. Zorg er natuurlijk wel voor dat je taart niet aanbrandt ????

Ruim je zolder en schuur op zodat kopers een goed beeld kunnen krijgen van de ruimte. In dit geval is het juist wel handig om die ruimtes zo leeg mogelijk te maken. Dan heb je dat ook maar meteen gedaan voor als je straks daadwerkelijk gaat verhuizen. Heb je een schuur, maak die dan leeg. De meeste mannen dromen van een klusschuur, die moet ruim en licht zijn. Een bomvolle schuur kan ervoor zorgen dat dit gevoel niet goed overkomt.

Dit geldt tevens voor de tuin, etc. Je tuin set kan natuurlijk blijven staan, maar tuingereedschap, tuinkabouters e.d. kunnen het beste tijdelijk worden opgeborgen.

We horen je denken, maar waar moet ik al mijn spullen dan laten? Hierbij biedt onze Stowbox uitkomst. Zie het als een mobiele opslagcontainer. Het enige dat je nodig hebt is een trekhaak en een paar handjes om te sjouwen. en de box in te laden. Hierna kan de Stowbox weer worden teruggebracht en wordt de box opgeslagen in de hal op onze locatie. Zodra je weer over je spullen wilt beschikken haal je de Stowbox op en laad je hem weer uit. Dat kan natuurlijk ook na je verhuizing. In de tussentijd staan jouw spullen veilig bij ons opgeslagen. Klik hier voor meer informatie over onze Stowbox.

Heb je geen trekhaak onder je auto? Geen paniek! Onze Stowassist lost dit voor je op.

Wedden dat met deze tips de verkoop van je huis zo is gepiept? Heb je nog meer tips nodig? Neem dan eens hier een kijkje.