5 tips voor de voorjaarsschoonmaak

Wat een heerlijk weer hebben we alweer gehad! Ook de natuur lijkt langzaam uit haar winterslaap te ontwaken en de narcissen en sneeuwklokjes komen weer met allemaal vrolijke kleuren boven de grond. Wat is het dan verleidelijk om vrijdagmiddag lekker met een glas rosé neer te strijken op een terrasje en te genieten van de heerlijke lentezon.

5 tipd voorjaarsschoonmaak

Klein nadeel: dat voorjaarszonnetje laat meestal wel meteen het stof op je meubels en de vlekken op de ramen zien. Tijd dus voor de voorjaarsschoonmaak! Het voorjaar is toch vaak een moment waarop we even wat meer aanpakken dan anders. We geven je daarom hieronder een paar tips om de voorjaarsschoonmaak zo efficiënt mogelijk te doen.

#1 Maak een plan van aanpak

Alles op een ochtendje doen is misschien wat ambitieus, maar je kunt natuurlijk wel de voorjaarsschoonmaak in fases doen. Doe bijvoorbeeld alleen de woonkamer en keuken en focus je daar op. Streep taken van je lijstje af zodra je klaar bent. Wedden dat je hoofd na een paar uur al een stuk leger is?

#2 Ruim op

Met allemaal rommeltjes op de tafel, grond en op kasten kun je natuurlijk niet goed schoonmaken. Zorg dus eerst dat dat aan kant is. Heb je erg veel spullen die in de weg liggen of waar geen plek voor is? Overweeg dan eens om een self storage box te huren. Dan houd je het binnen ook overzichtelijk. Wil je echt efficiënt zijn? Zorg dan dat je de wasmachine gelijk vult met bijvoorbeeld je gordijnen. Hier vind je tips hoe je die het beste kunt wassen.

#3 afstoffen

Dit is meestal de meest tijdrovende klus, maar je ziet over het algemeen wel snel resultaat. Begin wel altijd bovenop, anders dwarrelt het stof weer op je net schoongemaakte spullen.

#4 stofzuigen en dweilen

Als laatste haal je de stofzuiger door het huis en, als je geen vloerbedekking hebt, dweil dan nog even de vloer. Een lekker fris geurtje in je schoonmaakmiddel zorgt dan voor de finishing touch.

#5 Koop een mooie bos bloemen voor jezelf

Na al dat harde werken heb je dit wel verdiend. Koop daarom een mooie bos bloemen. Nu je huis zo heerlijk opgeruimd is passen bloemen nog mooier in het geheel. Op die schone, opgeruimde tafel trekken ze nog meer de aandacht. Wedden dat je er nu nog meer van geniet dan anders?